Italië is al van oudsher het land van de meester kleermakers en het land waar mode nooit stil staat. Het mag dan ook gezegd worden dat nergens anders de kunst van het kleren maken op zo’n hoog niveau wordt beoefend als in het noorden van Italië. Een perfect voorbeeld van de passie en kunde die in deze kleding gestoken wordt? Het schilderachtige dorpje Soragna in de buurt van Parma waar de bekende Caruso pakken gemaakt worden. De pakken van dit merk zijn op het lijf geschreven van mannen die op zoek zijn naar de nodige elegantie in hun kleding.

De oorsprong

Kledingmaker Raffaele Caruso is de oprichter van Caruso en verhuisde in 1958 van Napels naar Soragna om een klein atelier met zijn vrouw en zus op te richten. Het doel? Elegante kleding van hoge kwaliteit produceren. Een missie waar al snel succes in werd geboekt. In geen tijd bleken de creaties van Caruso aan te slaan bij de rijkeren in de regio dankzij de pasvorm, afwerking met oog voor detail en de unieke stijl. Charmant is overigens dat de pakken van Caruso ook vandaag de dag nog altijd op de traditionele, ambachtelijke wijze gemaakt worden. Authentieke mode wordt volgens Caruso met de hand gemaakt.

In Nederland?

Deze exclusieve kleding van Caruso is niet voor niets ontzettend populair geworden over de hele wereld bij mensen die graag een tikje beter gekleed zijn dan de rest. In Nederland vind je de mooiste Caruso pakken terug bij Pauw.com.

Tagged on: