Dries van Noten is waarschijnlijk een van de bekendste modeontwerpers van Belgiƫ en heeft van de Belgische koning zelfs de adellijke titel van Baron gekregen. Dit bewijst dat Dries van Noten veel betekent voor de Belgische mode industrie. Zijn prachtige ontwerpen zijn een bijzondere mix tussen kunst en cultuur. Toch is Dries van Noten tegelijkertijd weer erg toegankelijk en praktisch, want het motto van deze modebaron is altijd geweest dat mode draagbaar moet zijn.

Draagbaar, eclectisch en chique

Dries van Noten brak in de jaren ’80 wereldwijd door met zijn kunstzinnige avant-garde, maar tegelijkertijd ook draagbare kleding. Je herkent een Dries van Noten meteen aan de bijzondere eclectisch invloeden van verschillende culturen en de mooiste stoffen. Ondanks deze bonte mix, is Dries van Noten tegelijkertijd ook erg klassiek en elegant. Nieuwsgierig geworden? Op Pauw.com kun je een deel van de collectie bekijken. Kom ook eens gerust langs een van de winkels van Pauw om de kledingstukken en accessoires in het echt te bekijken, te voelen en te passen.

Wat je van Dries van Noten kunt verwachten? Geometrische vormen op zijden sjaaltjes en surrealistische printjes op een prachtige mantel, om maar voorbeelden te noemen. De zijden sjaaltjes kun je om je nek dragen, maar ook om je tas knopen waardoor je outfit meteen meer allure krijgt. De kleding is zo chique door gebruikmaking van rijke stoffen zoals fluweel en brokaat dat je het als avondkleding kunt dragen, maar de sweaters en zijden bloesjes kunnen ook prima voor overdag.